Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:

Kartais tiesiog ieškome saldaus malonumo...

Mažoje namų kepyklėlėje kepame išskirtinio skonio tortus ir pyragaičius. Mūsų devizas - natūralumas, todėl naudojame tik aukščiausios kokybės produktus, mūsų gaminiai be konservantų, dažiklių ir skonio stipriklių. Kepame tik pagal užsakymus, todėl tortai visada būna švieži.

Tikras sviestas
Naminiai kiaušiniai
Šviežios uogos
m
98% kakavos

Morengas. Kaip gali kažkas būti toks paprastas, toks dieviškas ir tuo pačiu metu toks bauginantis?

Morengas yra ne tik magiškas. Jis yra paslaptingas..

Niekas negali visiškai sutikti su jo kilme. Pasak 'Larousse Gastronomique', 'The New American Edition' didžiausios pasaulyje kulinarijos enciklopedijos: kai kurie kulinarijos istorikai mano, kad morengas buvo išrastas šveicaro duonos kepėjo Gasparini, kuris praktikavo savo meną mažame miestelyje Meiringen (dabar Rytų Vokietijoje).

Kiti teigia, kad žodis kilęs iš lenkų žodžio marzynka ir kad paruošimą sukūrė virėjas, kuris tarnavo karaliui Stanislui I Leszcyńskiui, kuris vėliau tapo Lotaringijos heratu. Karalius perleido receptą savo dukrai Marijai, kuri jį pristatė prancūzams. Karalienei Marie Antoinette labai patiko morengas. Nors dauguma maisto istorikų teigia, kad Marie Antoinette mėgo morengus, kai kurie sako, kad morengai atsirado daug anksčiau ir kad jis buvo išrastas Anglijoje.